Para-alppihiihdon hallitseva olympiavoittaja Santeri Kiiveri ja taekwondon olympia ranking -kilpailuissa mitalisijoja saavuttanut Ruqia Rahmani osaksi Pajulahti-teamia

Urheiluopistosäätiön apurahaurheilijoista koostuva Pajulahti-team saa vahvistusta taekwondon ja para-alppihiihdon lajien edustajista. Pajulahti-team on nyt kokoonpanoltaan yhdenvertaisempi kuin koskaan aikaisemmin.

Pajulahti-teamiin valitut Kiiveri ja Rahmani ovat molemmat omissa lajeissaan viime vuosina erinomaista menestystä niittäneitä urheilijoita. Lappeenrantalainen para-alppihiihtäjä Santeri Kiiveri on tuore kultamitalisti Pekingin paralympialaisista vuodelta 2022. Helsinkiläisellä Ruqia Rahmanilla on taskussaan sekä Pohjoismaiden että Suomen mestaruudet ja hän on päässyt mitalisijoille kansainvälisissä olympia ranking -turnauksissa.

Santeri Kiiveri ja Ruqia Rahmani

Tieto Pajulahti-teamin jäsenyydestä tuli para-alppihiihtäjä Kiiverille erittäin iloisena uutisena. ”Urheiluopistosäätiön tarjoama taloudellinen tuki auttaa merkittävästi tulevien kilpailumatkojeni kulujen kattamisessa. Olen hyvin kiitollinen säätiölle ja toivon myös, että pääsen hyödyntämään Pajulahtea jollain tavalla harjoittelussani”, Kiiveri kommentoi.

Myös Rahmani otti Pajulahti-teamiin valituksi tulemisen suurella innolla vastaan. ”Oli mahtavaa ja palkitsevaa, että minut huomattiin ja tulin valituksi. Olen jo päässyt tutustumaan Pajulahden uusiin ja hienoihin tiloihin, joita tulen käyttämään harjoittelussani niin paljon kuin mahdollista”. Urheiluopistosäätiön vuosittaisesta taloudellisesta tuesta on myös Rahmanille apua kilpailumatkojen ja kansainvälisten leirien kustannuksien kattamisessa.

Urheiluopistosäätiön toimitusjohtaja Jukka Hakon mukaan Rahmanin ja Kiiverin valinta Pajulahti-teamiin täydentää tiimiä yhä yhdenvertaisemmaksi ja lajiedustukseltaan monipuolisemmaksi.

”Kiiveri jatkaa uransa lopettaneen Matti Suur-Hamarin paikalla paraurheilun talvilajin edustajana ja on hienoa, että kokeneen paralympiavoittajan seuraajaksi saadaan nuoremman polven paralympiavoittaja. Rahmani puolestaan vahvistaa tiimin kamppailulajien edustusta”, Hako kommentoi.