Yhteistyöhankkeet

Haettavien apurahojen lisäksi Urheiluopistosäätiö myöntää hankeapurahoja. Hankeapurahoista sovitaan erikseen yhteistyötahojen kesken, eikä niitä voi säätiöltä hakea.

Meneillään olevat yhteistyöhankkeet

Valmennuksen kehityshanke Suomen Elektronisen Urheilun SEU:n kanssa
Kolmivuotisen hankkeen tavoitteena on parantaa harjoitteluympäristöä ja kehittää valmentamista ja auttaa urheilijoita kehittymään lajissaan. Hanke alkoi vuonna 2018 ja päättyy vuonna 2020.

Valmennushanke Nummelan Kisaajat ry:n kanssa
Hankkeen avulla tuetaan uintiseuran Tokio2020-henketta. Hanke on kolmivuotinen. Hanke alkoi vuonna 2018 ja päättyy vuonna 2020. Urheilustrategiahanke Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n kanssa. Hankkeen avulla maastoutetaan Päijät-Hämeen yhteistä urheilustrategiaa erityisesti Päijät-Hämeen urheiluakatemian toimintaan. Hanke on yksivuotinen ja toteutetaan vuoden 2020 aikana.

Valmennushanke Suomen Suunnistusliiton kanssa
Hankkeen avulla tuetaan liiton nuorten lahjakkuuksien valmennusryhmää. Hanke alkoi vuonna 2019 ja päättyy vuonna 2021.

Tutkimushanke Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU:n kanssa
Tutkimushankkeen aiheena on kestävyyslajien yhteistyö ja suomalaisen harjoittelumallin ja seurantajärjestelmien kehittäminen. Hankkeessa on mukana 13 kestävyyslajia. Hanke alkoi vuonna 2019 ja päättyy vuonna 2021.

Pyörätuolikelaukseen liittyvä hanke Suomen Paralympiakomitean kanssa
Hankkeen tavoitteena on pyörätuolikelauksen ympärille syntyneen tiedon ja osaamisen siirtämistä ja dokumentoimista. Hankkeessa hyödynnetään ja dokumentoidaan ensisijaisesti Paralympiavoittajien Leo-Pekka Tähden ja Toni Piispasen tiimien tietotaitoa. Hanke alkoi vuonna 2019 ja päättyy vuonna 2021.

Play like a girl -hanke jalkapalloseura HJK:n kanssa
Hankkeen tavoitteena on muun muassa mahdollistaa tytöille ja nuorille naisille oikeus leikkiin ja pelaamiseen sekä näiden mukanaan tuomiin sosiaalisten, liikunnallisten ja henkisten taitojen kasvuun. Lisäksi tavoitteena on vahvistaa naisten ja tyttöjen itseluottamusta ja edistää vahvojen naisten kasvua ja kehittymistä yhteiskunnan eri rooleihin. Hanke alkoi vuonna 2019 ja päättyy vuonna 2021.

Eväitä elämälle -hanke Pelastakaa Lapset ry:n kanssa
Hankkeen kautta tuetaan vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastusta kolmella paikkakunnalla. Hanke alkoi vuonna 2019 ja päättyy vuonna 2021.


Urheiluopistosäätiön yhteistyökumppanit

Suomen Urheilugaala
Suomen Olympiakomitea
Urhea-säätiö