Urheiluopistosäätiö tukee koripalloturnauksen järjestämistä

Lahti Basketball Juniorit ry (ent. Namika Lahti Juniorit ry) on vuonna 2012 perustettu juniori- ja harrastekoripalloseura, jonka tärkeimpänä toiminta-ajatuksena on tarjota eri-ikäisille junioreille ja harrastepelaajille mahdollisuus harrastaa koripalloa jokaiselle itselleen sopivalla tasolla.

Seuran B-juniorit pelaavat kovatasoista EYBL-koripalloliigaa, johon osallistumisen edellytyksenä on järjestää oma turnaus yhden kerran kahden vuoden sarjajaksossa.

Urheiluopistosäätiön tukemalla apurahalla (5000€) Lahti Basketball Juniorit järjesti European Youth Basketball Liigan B-junioreiden koripalloturnauksen Pajulahden Urheiluopistolla 22.-25.3.2018. “Olemme halunneet tuoda turnauksen Suomeen ja Lahteen, jotta pelaajien vanhemmat, muu seuraväki ja tukijoukot pääsevät näkemään pelaajamme kansainvälisissäkin peleissä”, EYBL-projektin vetäjä ja organisaattori Jukka Pelkonen kertoo.

Urheiluopistosäätiö luo mahdollisuuksia

Lahti Basketball EYBL-projekti pyörii pääosin vanhempien ja yrityskumppaneiden avulla, mutta silti kotiturnauksen järjestäminen ei olisi ollut mahdollista ilman Urheiluopistosäätiön myöntämää apurahaa. “Olemme erittäin kiitollisia yhteistyöstä Urheiluopistosäätön kanssa. Apuraha on ollut meille todella tarpeen”, Pelkonen kiittelee.

Pelkosen mielestä säätiön toimintatapa on erinomainen, ja se mahdollistaa ensiluokkaisen Pajulahden Urheiluopiston käytön yhä laajemmalle käyttäjäkunnalle. “Taloudelliset resurssit ovat useilla urheiluseuroilla tiukat ja varmasti moni haluaisi hyödyntää Urheiluopistoja enemmänkin. Toiminta ja tuki mahdollistaa pienempienkin seurojen ja järjestöjen mahdollisuuden järjestää harjoitusleirejä ja kilpailutapahtumia hyvissä olosuhteissa”, hän lisää.

Onnistuneet pelikokemukset tuovat iloa myös vuosien päästä

Seura kokonaisuudessaan tarjoaa koripalloa harrastaville nuorille hyvät olosuhteet ja valmennuksen sekä mahdollisuuden kehittyä huippu-urheilijaksi. Omassa työssään palkitsevana Pelkonen mainitsee omien turnausten järjestämisen Pajulahden Urheiluopistolla. “Puitteet kansainväliselle tapahtumalle ovat Suomessa erinomaiset moniin Baltian maihin verrattuna ja vierailevat joukkueet ovat olleet erittäin tyytyväisiä”, hän summaa.

Parhaat ilonaiheet omassa työssä muodostuvat Pelkosen mielestä siitä, kun joukkueen pelaajat saavat onnistuneita pelikokemuksia koti- ja kansainvälisiltä koripallokentiltä, ja kun kehittymistä pelaajana tapahtuu. “Oma tavoitteeni on, että pelaajat ja valmentaja muistavat mukavat EYBL-kokemukset vielä eläkepäivinä ja kertovat tarinoita kovista kansainvälisistä peleistä ja pelimatkojen tapahtumista”, Pelkonen kertoo.

Kuvat: Lahti Basketball Juniorit ry kuva-arkisto

Muut tarinat