“Liikunnan ja urheilun pitää olla hauskaa ja siitä pitää pystyä nauttimaan”

Urheiluopistosäätiön Pajulahti-tiimiläinen Lassi Etelätalo on voitontahtoinen keihäänheittäjä, joka edustaa Joensuun Katajan yleisurheilujaostoa. Henkilökohtaisen ennätyksensä 84,98 Etelätalo heitti loukkaantumisen jälkeen paluukisassaan Joensuussa vuonna 2014.

Urheilu ja liikunta ovat kulkeneet Etelätalon mukana jo lapsesta alkaen. Jo 6-vuotiaana kutsuivat yleisurheiluseuran harjoitukset. Paljon erilaisia urheilulajeja on mahtunut matkan varrelle, joista yleisurheilun lisäksi Etelätalo mainitsee jalkapallon, tenniksen ja koripallon.

Urheiluopistosäätiön tuki mahdollistaa ammattimaisen harjoittelun

Urheiluopistosäätiö tukee monipuolisesti urheilun ja liikunnan eri muotoja. Pajulahti-tiimin urheilijat saavat kukin vuosittain 4 000 euron suuruisen apurahan valmennusrahastoonsa. “Tuen avulla saan mahdollistettua ammattimaisen harjoittelun, johon kuuluu muun muassa leirit Pajulahdessa ja ulkomailla”, Etelätalo kertoo.

Etelätalo kehuu Urheiluopistosäätiön monipuolista yksilölajien tukemista. “Mielestäni on hienoa, että Urheiluopistosäätiö tukee useita eri yksilölajien urheilijoita. Varsinkin pienempien lajien urheilijoille tukea on usein vaikea saada”, Etelätalo kommentoi.

Tavoitteena Suomen edustus Berliinin EM-kilpailuissa

Ensi kaudella Etelätalon tavoitteena on päästä edustamaan Suomea EM-kilpailuihin Berliiniin. “Tulosraja EM-kilpailuihin on 80 m, joten se pitäisi heittää päästäkseen EM-kilpailuihin. Olympiamenestys Tokiossa kiinnostaa myös kovasti”, Etelätalo sanoo.

Etelätalon mielestä urheilu antaa parhaimmillaan itsensä haastamista ja onnistumisia. “Minulle se paras tunne tulee kilpailuista ja kaikesta niihin liittyvistä. Itsensä ja muiden haastaminen, onnistumiset ja voittaminen antavat sellaisia tunteita mitä muualta on vaikea saavuttaa”, Etelätalo summaa.

Muut tarinat