Titta Keinänen osaksi Pajulahti-teamia

Karateka Titta Keinänen on liitetty osaksi lupaavista ja olympialaisiin tähtäävistä urheilijoista koostuvaa Pajulahti-teamia, jonka urheilijoita Urheiluopistosäätiö tukee vuosittaisella 4000 euron arvoisella apurahalla.

Vuonna 2019 Keinänen voitti EM-pronssia ja vuotta aiemmin hän nousi ensimmäisenä suomalaisena Karate1 Premier League -osakilpailun korkeimmalle palkintopallille. Vuonna 2019 hänet valittiin Urheilugaalassa Läpimurto-palkinnon saajaksi.

”Tämän vuoden piti olla urani tärkein, mutta toisinpa kävi. Niin EM- kuin MM-kisatkin peruuntuivat, samoin olympiakarsinnat ja mahdolliset olympialaiset. Nyt tähtäin on siirtynyt vuodella eteenpäin, mutta motivaationi on onneksi säilynyt korkeana ja mieli pysynyt positiivisena. Koronavuoden aikana olen ehtinyt treenaamaan laadukkaasti ja todella keskittymään harjoitteluun ja ominaisuuksieni kehittämiseen. Ennen koronaa kisatahti oli todella tiukka ja kuormitus kova, joten hengähdystauko tuli jopa tarpeeseen”, kertoo Keinänen. 

Päätähtäin vuoden 2021 olympialaisissa

Koronavuoden takia kisat siirtyivät pääosin vuodella eteenpäin. ”Päätähtäimeni on ehdottomasti vuoden 2021 olympialaisissa. Omaan sarjaani on jaossa 10 edustuspaikkaa, joista kaksi jaetaan rankingin ja kolme karsintojen perusteella ja loput ovat maanosapaikkoja. Oma ranking-sijoitukseni ei tule oikeuttamaan minua kisapaikkaan, joten tavoittelen edustusta karsintojen kautta. Päästäkseni kisoihin minun täytyy suoriutua karsinnoissa täydellisesti, mutta tiedän että kisapaikka on minulle mahdollinen”, pohdiskelee Keinänen.

Millä keinoin Keinänen voi selättää kivikovat vastustajansa? ”Omiin vahvuuksiini kuuluu tietynlainen herkkyys ja vahvat tuntemukset, jotka auttavat minua lukemaan vastustajaa, aavistamaan heidän liikkeitään ja reagoimaan niihin. Ottelutyylini alkaa tosin olla vastustajilleni jo tuttu ja menestyksen myötä vastustajat ovat analysoineet minua – siksi minun täytyy myös onnistua uusiutumaan ja keksiä uusia kikkoja vastustajien selättämiseksi”, suunnittelee Keinänen.

Paikka Pajulahti-teamissa ilahduttaa Keinästä valtavasti: ”Olen tiimipaikasta todella otettu, iloinen ja kiitollinen. Apurahan turvin minulla on mahdollisuus keskittyä täysipainoisesti harjoitteluun ja kisoihin valmistautumiseen; tuki vie pois myös taloudellista huolta. Pajulahti on minulle treenipaikkana tuttu ja hyvin tärkeä – olen viettänyt siellä paljon aikaa uran kaikissa vaiheissa ja se on minulle kuin toinen koti”, kiittelee Keinänen.

 

Titta Keinänen Kuva: Otto Rosti Kuva: Pedja Miric Kuva:Titta Keinänen

Muut tarinat