Uusi toimitusjohtaja Mikko Levola: ”Liikuntakeskus Pajulahdessa on mahtavat kansainväliset puitteet”

Liikuntakeskus Pajulahti sai vuoden alussa uuden toimitusjohtajan, kun Lasse Mikkelsson siirtyi Pajulahden omistavan Urheiluopistosäätiön hallituksen neuvonantajaksi ja hänen tilalleen keskuksen toimitusjohtajaksi valittiin Mikko Levola. Parivaljakko on tuttu toisilleen jo vuosien takaa.

Lasse Mikkelsson on minulle tuttu jo pitkän ajan takaa yleisurheilukentiltä, mutta myös liikuntatieteellisestä tiedekunnasta, jossa me molemmat opiskelimme. Vuonna 2007 Lasse soitti minulle ja kysyi olisinko kiinnostunut siirtymään silloisesta työpaikastani Kuortaneen urheiluopistolta Pajulahden valmennuskeskuksen johtoon. Nyt liikuntakeskuselämää on takana yhteensä jo 32 vuotta – ensin 20 vuotta Kuortaneella ja nyt jo 12 vuotta Pajulahdessa”, muistelee Levola.

Levola aloitti Pajulahden toimitusjohtajana vuoden 2020 alussa. ”Vastuullani on nyt valmennuskeskuksen johtamisen sijaan koko liikuntakeskus ja sen toiminnot – uusi työni on siis entistä laajempi ja moninaisempi. Olen aiemmin hoitanut Pajulahden varatoimitusjohtajan tehtäviä ja seurannut sivusta Lassen työskentelyä, joten tiedän onneksi melko hyvin mitä tuleman pitää ja odotan innolla tulevia työvuosia”, kertoo Levola tulevista tehtävistään.

Pajulahdella suuri merkitys suomalaisessa urheilukentässä

Levola on ylpeä Pajulahden vahvasta asemasta suomalaisessa urheilussa ja liikunnassa: ”Pajulahti on merkittävä toimija suomalaisessa urheiluopistoverkostossa, ja meillä on suuri vaikutus sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Olen erityisen ylpeä siitä, että pystymme tarjoamaan palveluita kaikille vauvasta vaariin ja kuntoilijasta huippu-urheilijaan. Meillä on huikeat puitteet, joita ei tarvitse hävetä kansainvälisessäkään vertailussa”.

Marraskuusta 2015 lähtien Pajulahti on ollut virallisesti Suomen Olympiakomitean virallinen valmennuskeskus, Olympic Training Center ja se tarjoaa kansainvälisen tason harjoitusolosuhteet valituille lajeille ja urheilijoille.

”Teemme läheistä yhteistyötä eri lajiliittojen kanssa ja samalla käymme jatkuvaa dialogia esimerkiksi Suomen Olympia- ja Palaympiakomiteoiden kanssa siitä, miten voimme parhaiten tukea suomalaista urheilua ja hyödyntää ydinosaamistamme”, kertoo Levola yhteistyön taustoista.

Pajulahti toimii myös Suomen Paralympiakomitean virallisena valmennuskeskuksena, Paralympic Training Centerinä. ”Meille vammais-ja erityisliikunta ovat tärkeässä asemassa ja haluamme aktiivisesti tukea vammaisurheilijoita niin harjoittelussa, opiskelussa, leirityksissä kuin kisoissakin. Vuosi 2019 olikin todella tapahtumarikas erilaisten paralajien kisojen osalta!” muistelee Levola.

Pajulahden tulevaisuus nojaa vahvaan strategiaan

”Vuosi 2019 oli meille erittäin hyvä sekä toiminnallisesti että taloudellisesti. Meillä on vahva strategia, jota noudattamalla myös tulevaisuutemme pysyy vakaana. Yhtenä lähivuosien kohokohtana tulee olemaan uuden ja nykyaikaisen Training & recovery centerin rakentaminen nykyisiä tiloja saneeraamalla.

Ehtiikö tuore toimitusjohtaja enää harrastamaan liikuntaa itse vai kuluuko kaikki aika työn parissa? ”Pyrin pitämään kunnostani huolta. Oma urheilutaustani on yleisurheilusta ja tarkemmin korkeushypyn parista, jossa olen toiminut myös valmentajana. Nykyään keskityn kuitenkin vähän rauhallisempiin lajeihin – kuntosaliharjoitteluun, hiihtoon, pyöräilyyn, sauvakävelyyn ja golfiin”, summaa Levola.

Luitko jo nämä?