Urheiluopistosäätiön väki mukana Urhea-kampuksen peruskiven muuraamisessa

Helsingissä on rakenteilla kansainvälisen tason huippu-urheilun keskus, Urhea-kampus. Kampus tulee tarjoamaan urheilijoille tilat urheiluun, opiskeluun, asumiseen, ruokailuun ja terveydenhoitoon.

Kampuksen rakentaminen kattaa kolme hanketta: Mäkelänrinteen lukion peruskorjauksen ja laajennuksen sekä Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön, Hoasin asuinkerrostalon ja urheilun monitoimihallin, Urhea-hallin, rakentamisen.

Urhea-halli tulee käsittämään kaikkiaan yli 14 000 m2 urheilutiloja aina liikuntapaikoista testiasemaan ja kokoustiloista lihashuoltotiloihin. Urheiluopistosäätiö on Urhea-hallihankkeessa mukana pienosakkaan roolissa.

”Urhea-halli on Urheiluopistosäätiön kolmas panostus Helsingin liikuntapaikoihin, ja meillä on lähes 60 vuoden historia Helsingin liikuntapaikkojen kehittämisessä. Säätiö toteutti omin voimin vuonna 1962 valmistuneen Helsingin urheilutalon, jonka osakekanta on sittemmin siirtynyt lähes kokonaan Helsingin kaupunkikonsernin haltuun. Säätiö oli keskeisesti mukana Mäkelänrinteen uintikeskuksen toteuttamisessa, ja se on edelleen halliyhtiön vähemmistöosakas”, kertoo säätiön toimitusjohtaja Jukka Hako.

Mäkelänrinteen urheilulukion ja uintikeskuksen alueelle nousevan Urhea-kampuksen peruskivi muurattiin perjantaina 21. elokuuta. Mukana muurauksessa olivat Urheiluopistosäätiön edustajat: säätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Puro, hallituksen jäsen Laura Andersson sekä säätiön toimitusjohtaja Jukka Hako.

Urheiluopistosäätiön Perttu Puro, Laura Andersson sekä Jukka Hako mukana kampuksen peruskiven muuraustalkoissa

Luitko jo nämä?