Urheiluopistosäätiön uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Riikka Juntunen

Riikka Juntunen siirtyy Urheiluopistosäätiöön Paralympiakomitean pääsihteerin paikalta toukokuun alussa. Urheiluopistosäätiön nykyinen toimitusjohtaja Jukka Hako jää eläkkeelle kuluvan vuoden aikana, ja Juntunen jatkaa säätiön luotsaamista eteenpäin. Juntusella on 15 vuoden kokemus urheilujärjestöjen johtamisesta.

Riikka Juntusella on 15 vuoden kokemus urheilujärjestöjen johtamisesta.

Urheiluopistosäätiö on yksi merkittävimpiä urheilun ja liikuntakasvatuksen tukijoita Suomessa: se jakaa apurahoina ja hanketukina yli puoli miljoonaa euroa vuosittain. Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi valmistunut Riikka Juntunen onkin ylpeä päästessään jatkamaan säätiön tärkeää työtä.

“Urheiluopistosäätiö on tehnyt pitkäjänteistä työtä suomalaisen urheilun ja liikunnan eteen. Tulevana toimitusjohtajana pyrin edelleen vahvistamaan säätiön toimintaa ja tuomaan esille sen yhteiskunnallista vaikuttavuutta”, Riikka Juntunen sanoo.

Paralympiakomitean pääsihteerinä Juntunen on päässyt työskentelemään suomalaisen liikuntakulttuurin näköalapaikalla – ja myös samojen arvojen äärellä, jotka ohjaavat Urheiluopistosäätiötäkin.

“Huippu-urheilun ohella Urheiluopistosäätiö tukee lasten ja nuorten tasavertaisia harrastusmahdollisuuksia ja pyrkii lisäämään urheilun ja liikunnan yhdenvertaisuutta Suomessa”, Juntunen sanoo.

Yhdenvertaisuuden kasvattaminen vaatii tulevaisuudessa uudenlaisia kumppanuuksia.

“Yhdenvertaisuuden kasvattaminen vaatii tulevaisuudessa uudenlaisia kumppanuuksia. Uskon, että kokemuksellani sekä laajoilla verkostoillani niin kansallisessa kuin kansainvälisessäkin kentässä voin edistää Urheiluopistosäätiön tavoitetta tehokkaasti”, hän jatkaa.

Urheiluopistosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Puro sanoo, että Juntunen valikoitui uudeksi toimitusjohtajaksi suuresta joukosta varteenotettavia hakijoita. ”Hän erottui hakijajoukosta strategisella osaamisellaan sekä vahvalla, tehtävään soveltuvalla taustallaan”, Puro perustelee valintaa.

Liikunnan ja urheilun toimintaympäristö muutoksessa

Puro toteaa, että säätiön toimitusjohtaja vaihtuu aikana, jolloin liikunnan ja urheilun kenttä on ennennäkemättömässä muutoksessa. Taloudellisesti vaikea aika haastaa toimintakenttää ja samaan aikaan urheilun yhteiskunnallinen merkitys tunnistetaan selvemmin kuin ehkä koskaan aikaisemmin.

“Uskomme, että Riikalla on sekä kokemusta että näkemystä toimia tässä haastavassa toimintaympäristössä ja viedä Urheiluopistosäätiötä arvojemme mukaisesti eteenpäin.”

Eläkkeelle väistyvä toimitusjohtaja Jukka Hako ehti toimia noin 15 vuoden ajan Urheiluopistosäätiön johdossa. Puro kiittää Hakoa mittavasta työstä: “Jukan johdolla säätiön ja sen hallinnoiman urheiluopiston, Pajulahden, toimintaa on kehitetty voimakkaasti. Jukan aikana säätiön apurahojen määrä on ylittänyt puolen miljoonan euron vuotuisen tason, ja Pajulahdesta on kehittynyt yksi maamme johtavista urheiluopistoista ja olympiavalmennuskeskuksista. Hän jättää säätiön niin taloudellisesti kuin toiminnallisestikin vahvana. Tästä Riikan on hyvä jatkaa.”

Luitko jo nämä?