Urheiluopistosäätiö katsahtaa pandemian jälkeiseen tulevaisuuteen rauhallisin mielin – ennustaa jopa varovaista kasvua

Koronakriisi mullisti nopeasti arjen vavisuttaen valtaosaa suomalaisista. Liikunta-alan yhdistyksistä ja yhteisöistä moni joutui keskeyttämään toimintansa ja sulkemaan liikuntakeskusten ovet tartuntariskistä johtuen.

Myös osa valmennuksista ja leireistä on edelleen tältä kesältä peruttu, vaikka rajoituksia on alettu varovaisesti höllentämään. Urheiluopistosäätiön toimitusjohtajan Jukka Hakon mukaan sijoitusmarkkinoiden syöksyllä ei ole rajusta pudotuksesta huolimatta ollut välittömiä vaikutuksia säätiön toimintaan. Siitäkin huolimatta, että Urheiluopistosäätiön kaikki tuotot tulevat sijoitusmarkkinoilta. 

Urheiluopistosäätiö on vakavarainen ja pitkäjänteinen toimija. Tälle vuodelle budjetoidut ja myönnetyt apurahat ovat normaalisti käytettävissä. Muutamia leirejä ja tapahtumia on jouduttu perumaan, mutta tuet voidaan joustavasti ohjata myöhemmin käytettäväksi tai eri toimiin. Ratkaisut löytyvät kyllä”, toteaa Hako.  

Heilahtelut markkinoilla ovat luontainen osa sijoitustoimintaa. Mikäli talouskriisi äityisi kansainvälisellä tasolla vakavaksi ja pitkäikäiseksi, heijastuvat kauaskantoiset vaikutukset myös säätiön toimintaan ja edellytyksiin kasvattaa pääomaa, jolla apurahoja myönnetään.  

“Uskomme kuitenkin markkinoiden asteittaiseen elpymiseen. Jo sovitut hankkeet hoidetaan totuttuun tapaan ja seuraamme tilannetta rauhallisin mielin. Jatkamme toimintaamme normaalilla mallilla ja voi olla, että kykenemme ensi vuodeksi jopa kasvattamaan myönnettävien apurahojen määrä suunnitelmien mukaisesti”, tiivistää Hako. 

 

Luitko jo nämä?