Urheilugaalan Läpimurto-ehdokkaat on julkistettu!

Tammikuun 14. päivänä käännetään katseet menneeseen urheiluvuoteen ja juhlistetaan urheilun ja liikunnan saralla ansioituneita urheilijoita ja taustavaikuttajia.

Korona-ajan mukaisesti gaalaa ei järjestetä yleisötilaisuutena, vaan upeaa juhlaa pääsee seuraamaan television välityksellä.

Urheiluopistosäätiö on mukana Urheilugaalan juhlahumussa, ja ojentaa 10 000 euron arvoisen erikoisstipendin Läpimurto-kategorian voittajalle. Arvokkaan stipendin lisäksi voittaja saa itselleen perinteikkään hopeoidun Uno-pokaalin.

Läpimurto-kategoriassa ehdokkaina ovat:

Aaron Kangas, yleisurheilu: moukarinheitto
Aaron Kangas lennätti moukarin maailman viidenneksi parhaaseen tulokseen vuonna 2020. 23-vuotias kankaanpääläinen paransi ennätystään kauden aikana yli neljällä metrillä ja nousten raketin lailla potentiaaliseksi arvokisamenestyjäksi.

Sami Välimäki, golf 
Sami Välimäelle ensimmäinen vuosi golfin Euroopan Tourilla on ollut menestystarina, jonka kruunuina ovat Oman Openin voitto ja Wales Openin toinen sija. 22-vuotias pirkkalalainen nousi golfin maailmanlistalla vuoden aikana yli 300 sijaa aina sadan parhaan joukkoon.

Aapo Komulainen, pesäpallo
Pesäpalloilija Aapo Komulainen nousi Sotkamon Jymyn nuorten joukkueesta ja aikuisten ottelutalkoista miesten joukkueen lukkariksi heinäkuussa 2020. 17-vuotias Komulainen oli kuin kotonaan vastustajan kotipesässä, ja johdatti yhtenä avainpelaajana Jymyn syksyllä Suomen mestaruuteen.

Urheiluopistosäätiö onnittelee kaikki ehdokkaita hienosta tunnustuksesta ja toivottaa onnea Suuren raadin äänestykseen!

 

Urheilugaalaa vietetään 14.1.2021

 

 

Luitko jo nämä?