Sami Välimäki on Urheilugaalan Läpimurto-palkintoluokan voittaja!

Huikean harppauksen maailman huipulle tehnyt golfari Sami Välimäki pokkasi Uno-palkinnon lisäksi Urheiluopistosäätiön lahjoittaman 10 000 euron erikoisstipendin.

14.1.2021 jännitettiin ja juhlistettiin neljättätoista Urheilugaalaa ja muisteltiin vuoden 2020 upeimpia hetkiä urheilun ja liikunnan saralla. Korona-ajan mukaisesti gaalaa seurattiin tänä vuonna television välityksellä.

Urheiluopistosäätiö oli jälleen mukana gaalahumussa ja lahjoitti tänäkin vuonna Läpimurto-palkintoluokan voittajalle 10 000 euron arvoisen erikoisstipendin. Läpimurto tarkoittaa nousua viimeisen vuoden aikana lajinsa ehdottomalle huipulle. Stipendin lisäksi voittaja pokkaa itselleen ikonisen hopeoidun Uno-pokaalin.

“Läpimurto-palkinnon voittaakseen pitää nousta lajinsa ehdottomalle huipulle. Tänä vuonna tunnustus on erityisen arvokas, sillä urheilijoiltamme on vaadittu paljon – fyysisten voimavarojen lisäksi myös harvinaisen paljon henkistä kanttia”, alusti palkintoa jakamassa ollut Urheiluopistosäätiön toimitusjohtaja Jukka Hako.

Välimäen tavoitteena Major-turnaukset ja top 20

Läpimurto-palkintoluokassa voiton vei huikean harppauksen maailman huipulle tehnyt golfari Sami Välimäki. Välimäelle ensimmäinen vuosi golfin Euroopan Tourilla on ollut menestystarina, jonka kruunuina ovat Oman Openin voitto ja Wales Openin toinen sija. 22-vuotias pirkkalalainen nousi golfin maailmanlistalla vuoden aikana yli 300 sijaa aina sadan parhaan joukkoon asti.

Välimäki lähetti videon välityksellä iloiset terveiset kotikatsomoihin: ”Suuret kiitokset! Iso kunnia ja kiitos palkinnosta kuuluu tukijoukoilleni, eli perheelleni, caddielleni, valmentajille, yhteistyökumppaneille ja kotiseuralleni Nokia River Golfille”.

”Paljon töitä ja uhrauksia tehty menestyksen eteen mutta loistavaa että se palkitaan”, tuumasi Välimäki heti palkinnon pokattuaan. ”Menestys ja tunnustus tuntuu tietysti hyvältä ja mahtavaa että peli kulkee vaikka vaikeitakin hetkiä on ollut matkan varrella. On hienoa kun kova työ ja oma itseluottamus palkitsevat ja se ajaa painamaan vielä kovempaa eteenpäin”.

Yhdeksi hienoimmista hetkistään tähänastisella urallaan Välimäki mainitsee vuodelta 2019 voiton, jolloin hän pelasi vasta toista kisaansa ammattilaiseksi siirtymisen jälkeen. Myöhemmin samana vuonna myöhemmin tuli kolme muutakin voittoa peräjälkeen ja lisäksi nousu mukaan European Tourille. ”Silloin sain ison itseluottamusbuustin ja ne kokemukset kantoivat myös vuonna 2020”, muistelee Välimäki.

”Kausi alkaa taas ensi viikolla ja kuluvana vuonna tavoitteenani on päästä mukaan kaikkiin neljään Major-turnaukseen ja pärjätä niissä. Lisäksi tavoitteena on kivuta lähemmäs top 20:ta”, kertoo Välimäki.

Urheiluopistosäätiö onnittelee Välimäkeä ja toivottaa roppakaupalla tsemppiä golfviheriöille!

Kuva: Petri Saarelainen

Luitko jo nämä?