Sami Välimäki kiitti Läpimurto-stipendillään oman seuransa junioritoimintaa

Tammikuun puolivälissä vietettiin Urheilugaalaa ja käännettiin katseet menneeseen urheiluvuoteen 2020. Urheiluopistosäätiö oli tänäkin vuonna mukana gaalahumussa ja lahjoitti Läpimurto-palkintoluokan voittajalle 10 000 euron arvoisen erikoisstipendin.

Läpimurto-palkintoluokassa voiton vei huikean harppauksen vuonna 2020 maailman huipulle tehnyt golfari Sami Välimäki. Välimäelle ensimmäinen vuosi golfin Euroopan Tourilla on ollut menestystarina, jonka kruunuina ovat Oman Openin voitto ja Wales Openin toinen sija. 22-vuotias pirkkalalainen nousi golfin maailmanlistalla vuoden aikana yli 300 sijaa aina sadan parhaan joukkoon asti.

”Paljon töitä ja uhrauksia tehty menestyksen eteen mutta loistavaa että se palkitaan”, tuumasi Välimäki heti palkinnon pokattuaan. ”Menestys ja tunnustus tuntuu tietysti hyvältä ja mahtavaa että peli kulkee vaikka vaikeitakin hetkiä on ollut matkan varrella. On hienoa kun kova työ ja oma itseluottamus palkitsevat ja se ajaa painamaan vielä kovempaa eteenpäin”.

Nyt muutama kuukausi palkinnon pokkauksesta Välimäki on kilpailutauolla ja keskittyy fysiikkaharjoitteluun. Tavoitteet eivät ole alkuvuoden aikana laimenneet aiemmasta:

”Tavoitteeni on nousta maailmanlistalla top 50 joukkoon. Jotta pääsen tavoitteeseen, täytyy lyömistä kehittää edelleen ja samalla lisätä urheilullisuutta”, tuumaa Välimäki.

Välimäki tunnistaa myös vahvuutensa: ”Puttaamisessa sanoisin olevani hyvä, lisäksi tiedän pystyväni ottamaan voittoja kiperissäkin paikoissa”.

Vuoden 2020 menestys ei Välimäen mukaan juurikaan vaikuttanut uuteen kisakauteen. ”Viime vuoden menestys ei oikeastaan vaikuttanut nyt käynnissä olevaan kauteen, se ei tehnyt asioita yhtään helpommaksi tai avannut sen kummemmin uusia ovia. Asetelmat ovat käytännössä ihan ennallaan ja itse jatkan työntekoa ihan samaan malliin kuin aiemminkin”, pohtii Välimäki.

Välimäki lahjoitti 10 000 euron Läpimurto-erikoisstipendinsä oman seuransa, Nokia River Golfin junioritoimintaan. ”Haluan tukea omaa kotiseuraani nyt takaisin, kun he ovat tukeneet minua jo pitkään”, kertoo Välimäki.

Luitko jo nämä?