Rahoitetut hankkeet

Olemme viime vuosina lisänneet apurahoja liikunnan ja urheilun hankkeisiin, palkintoihin, leiritukeen sekä kumppanuussopimuksiin – tukea ovat saaneet myös Suomen Olympiakomitea ja olympiaurheilijat sekä Suomen Paralympiakomitea ja paralympiaurheilijat.

Myös liikunnan tasa-arvon toteuttaminen on tärkeä painopiste, kun apurahakohteista päätetään. 

Hankeapurahoista sovitaan erikseen yhteistyötahojen kesken, eikä niitä voi säätiöltä hakea.

Esimerkkejä yhteistyöhankkeista

 • Valmennuksen kehityshanke Suomen Elektronisen Urheilun Liitto SEUL:n kanssa
  Kolmivuotisen hankkeen tavoitteena oli parantaa harjoitteluympäristöä, kehittää valmentamista sekä auttaa urheilijoita kehittymään lajissaan. Hanke alkoi vuonna 2018 ja päättyi vuonna 2020.
 • Valmennushanke Nummelan Kisaajat ry:n kanssa
  Hankkeen avulla tuettiin uintiseuran Tokio2020-henketta. Hanke oli kolmivuotinen. Hanke alkoi vuonna 2018 ja päättyi vuonna 2020. 
 • Urheilustrategiahanke Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n kanssa Hankkeen avulla maastoutettiin Päijät-Hämeen yhteistä urheilustrategiaa erityisesti Päijät-Hämeen urheiluakatemian toimintaan. Hanke oli yksivuotinen ja toteutettiin vuoden 2020 aikana.
 • Valmennushanke Suomen Suunnistusliiton kanssa
  Hankkeen avulla tuettiin liiton nuorten lahjakkuuksien valmennusryhmää. Hanke alkoi vuonna 2019 ja päättyi vuonna 2021.
 • Tutkimushanke Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU:n kanssa
  Tutkimushankkeen aiheena oli kestävyyslajien yhteistyö ja suomalaisen harjoittelumallin ja seurantajärjestelmien kehittäminen. Hankkeessa oli mukana 13 kestävyyslajia. Hanke alkoi vuonna 2019 ja päättyi vuonna 2021.
 • Pyörätuolikelaukseen liittyvä hanke Suomen Paralympiakomitean kanssa
  Hankkeen tavoitteena oli pyörätuolikelauksen ympärille syntyneen tiedon ja osaamisen siirtämistä ja dokumentoimista. Hankkeessa hyödynnettiin ja dokumentoitiin ensisijaisesti Paralympiavoittajien Leo-Pekka Tähden ja Toni Piispasen tiimien tietotaitoa. Hanke alkoi vuonna 2019 ja päättyi vuonna 2021.
 • Play like a girl -hanke jalkapalloseura HJK:n kanssa
  Hankkeen tavoitteena oli muun muassa mahdollistaa tytöille ja nuorille naisille oikeus leikkiin ja pelaamiseen sekä näiden mukanaan tuomiin sosiaalisten, liikunnallisten ja henkisten taitojen kasvuun. Lisäksi tavoitteena oli vahvistaa naisten ja tyttöjen itseluottamusta ja edistää vahvojen naisten kasvua ja kehittymistä yhteiskunnan eri rooleihin. Hanke alkoi vuonna 2019 ja päättyi vuonna 2021.
 • Eväitä elämälle -hanke Pelastakaa Lapset ry:n kanssa
  Hankkeessa tuettiin vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastusta kolmella paikkakunnalla. Hanke alkoi vuonna 2019 ja päättyi vuonna 2021.