Nuori sulkapallolupaus Nella Nyqvist tähtää maailman huipulle

Vasta 17-vuotias Nella Nyqvist on hallitseva naisten sulkapallon Suomen mestari ja saavuttanut ikäluokassaan mitalisijoja myös EM-kilpailuissa. Urheiluopistosäätiö myönsi Nellalle urheiluapurahan vuodelle 2024, jonka hän aikoo käyttää valmennuksen ja harjoittelun tukemiseen, kohti suurinta tavoitettaan eli maailman kovinta kärkeä aikuisten arvokilpailuissa.

Nella Nyqvististä on muutamassa vuodessa tullut yksi Suomen tunnetuimpia ja menestyneimpiä sulkapalloilijoita vanhempiensa, Saara Hynnisen ja Ilkka Nyqvistin, jalanjäljissä. He aloittivat valmentamaan tytärtään, kun hän oli 6-vuotias, ja toimivat yhä hänen valmentajinaan.

”Yhteistyö vanhempien kanssa on sujunut tosi hyvin. Pienempänä oli enemmän vaikeuksia, mutta mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä vähemmän on ollut mitään ongelmia”, Nella kertoo.

Nellan ja hänen vanhempiensa lisäksi perheeseen kuuluvat isoveli Niilo ja pikkusisko Nova, jotka niin ikään pelaavat sulkapalloa tavoitteellisesti. Voisi kuvitella, että perheen elämä olisi pelkkää sulkapalloa, mutta Nella kumoaa väitteen.

”Vaikka sulkapallo on isossa roolissa, kotonamme puhutaan muustakin, erityisesti viime aikoina”, Nella vakuuttaa.

Tärkein tavoitteeni urheilijana on päästä olympialaisiin ja sen jälkeen pysyä Euroopan kärjessä

Taloudellinen tuki mahdollistaa harjoittelun ja kilpailun kansainvälisillä pelikentillä

Nella tuli urheilukansan tietoisuuteen viimeistään vuonna 2020, kun hän vain 13-vuotiaana voitti alle 15-vuotiaiden Euroopan mestaruuden. Sen jälkeen arvokilpailumitaleja on tullut enemmänkin, mukaan lukien kaksinkertainen alle 19-vuotiaiden EM-pronssi vuosilta 2020 ja 2022. Nella on myös hallitseva sulkapallon naisten Suomen mestari.

Nella kertoo, että hänelle itselleen tärkeimpiä saavutuksia ovat olleet mitalisijat Euroopan mestaruuskilpailuissa. Sulkapalloilijana hänellä on selkeä päämäärä:
”Tärkein tavoitteeni urheilijana on päästä olympialaisiin ja sen jälkeen pysyä Euroopan kärjessä”, hän painottaa.

Nella tiedostaa, että huipputasoa ei saavuteta helpolla – treenattava on kovaa, ja paljon. Suurimmiksi kehityskohteikseen Nella mainitsee fysiikan ja voiman. Nella opiskelee parhaillaan Mäkelänrinteen lukiossa, mutta prioriteettijärjestyksessä lukio-opintojen ja urheilu-uran välillä sulkapallo on ehdoton ykkönen.
”Haluan panostaa siihen täysillä”, hän sanoo.

Urheiluopistosäätiö myönsi Nellalle urheiluapurahan vuodelle 2024, jonka hän aikoo käyttää valmennuksen ja harjoittelun tukemiseen. Kaikki tuki auttaa osaltaan Nellaa unelmiensa saavuttamisessa.
”Sponsorit merkitsevät todella paljon, sillä niiden avulla pääsen ulkomaille kilpailemaan ja treenaamaan. Haluan kiittää Urheiluopistosäätiötä saamastani tuesta”, Nella sanoo.

Luitko jo nämä?