Kisakallio ja Pajulahti käynnistävät koulutusyhteistyön pääkaupunkiseudulla

Suomessa on ainutlaatuinen ja vahva urheiluopistoverkosto, joka vastaa liikunta-alan toisen asteen koulutuksesta. Urheiluopistoverkosto on kattava, mutta pääkaupunkiseudulla ei järjestetä suomenkielistä toisen asteen liikunta-alan koulutusta. Perinteikkäät urheiluopistot ja ammatilliset kouluttajat Kisakallio ja Pajulahti haluavat tuoda liikuntaneuvojakoulutusta pääkaupunkiseudulle kolmen kampuksen idealla.

Yhteisyritys tiivistää yhteistyötä

Kisakallio ja Pajulahti ovat säätiöiden omistamia yksityisen opetusalan oppilaitoksia. Kisakallion omistaa Kisakalliosäätiö ja Pajulahden Urheiluopistosäätiö. Molempien säätiöiden tarkoitus on suomalaisen urheilu- ja liikuntakulttuurin edistäminen. Voimien yhdistämisellä säätiöt pyrkivät luomaan entistä vahvemman koulutusalan toimijan ja lisäämään vaikuttavuuttaan liikuntakulttuurin edistämisessä. Toiminta keskittyy Etelä-Suomen kasvukeskukseen ja perustuu monimuotoiseen koulutukseen kaikilla kolmella kampuksella, Urheassa, Kisakalliossa ja Pajulahdessa.  Yhteistyön toteuttamista varten säätiöt ovat perustaneet tasaomisteisen osakkuusyhtiön.

Urheiluopistosäätiön toimitusjohtaja Jukka Hako arvioi, että koskaan aikaisemmin kaksi urheiluopistoa ei ole hakenut näin vahvaa rakenteellista yhteistyötä.

”Kolmen kampuksen urheiluopisto oy:n perustamisen myötä tiivistetään opistojen välistä yhteistyötä. Tavoitteena on suunnitella liikunta-alan koulutus, joka hyödyntää kaikkien kampusten osaamista ja huippuolosuhteita. Koulutus alkaa kolmella kampuksella joustavasti jo syksyllä 2022 Kisakallion ja Pajulahden toimesta. Koulutuksen on suunniteltu siirtyvän perustetun yhtiön vastuulle vuoden 2023 alusta”, Hako kertoo.

Koulutusyhteistyön suunnittelu on aloitettu. Toiminnasta vastaa Kisakallion rehtori Asko Härkönen, joka on myös perustettavan yhtiön toimitusjohtaja. Pajulahden rehtori Marjukka Tiainen on varatoimitusjohtaja.

”Kisakalliolla ja Pajulahdella on samansuuntaiset ajatukset ammatillisen koulutuksen laajentamisesta ja toteutuksen monipuolistamisesta. Olemme molemmat olleet mukana myös Urhea-hallin rakentamisessa rahoittajina ja verkoston jäseninä. Näemme, että liikunta-alan koulutukselle on kysyntää pääkaupunkiseudulla ja tätä näkemystä tukevat muun muassa liikuntapoliittisen selonteon kirjaukset”, sanovat Asko Härkönen ja Marjukka Tiainen.

Kolmen kampuksen urheiluopiston hallituksen puheenjohtaja on Jukka Hako. Hallituksen muut jäsenet ovat Petri Tarkkanen, Mikko Levola ja Maija Hjelt.

 

Luitko jo nämä?