Kaapo Kakko on Urheilugaalan Läpimurto-palkintoluokan voittaja!

Suomalainen urheilu- ja liikuntayhteisö kokoontui 16.1.2020 jännittämään ja juhlistamaan kolmattatoista Urheilugaalaa ja muistelemaan menneen urheiluvuoden upeimpia hetkiä.

Urheilugaalassa palkitaan vuosittain menestyneitä urheilijoita, urheilun taustavaikuttajia, urheilun ilmiöitä ja tapahtumia. Voittajat saavat tunnustuksena hopeoidun Uno-pokaalin.

Kakolle Urheiluopistosäätiön lahjoittama 10 000 euron erikoisstipendi

Kuva Oleg Oksanen

Läpimurto-palkintoluokassa voiton vei taiturimainen jääkiekkoilija Kaapo Kakko. Näyttävän Uno-pokaalin lisäksi Kakko palkittiin Urheiluopistosäätiön lahjoittamalla 10 000 euron erikoisstipendillä. Kakko ei tiiviin peliohjelman takia päässyt itse pokkaamaan palkintoa paikan päälle, vaan palkintolavalle kipusi hänen puolestaan Leijonien General Manager Jere Lehtinen.

Kakko kipusi jääkiekkomaailman huipulle ja kaikkien urheilunystävien tietoisuuteen keväällä 2019. Laitahyökkääjä iski voittomaalin nuorten MM-kisojen finaalissa vain reilua minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Kakko nousi myös Leijonien MM-kisajoukkueeseen ja vakiopelaajaksi. Upeasti kultaan päättyneessä MM-turnauksessa Kakko näytti olevansa kotonaan aikuistenkin arvokisoissa ja nakutti viisi maalia kahdessa ensimmäisessä pelissä. Kesällä Kakko varattiin toisena pelaajana maailman kovimpaan ammattilaisliigaan NHL:ään, ja syksyllä hän liukui Madison Square Gardenin jäälle New York Rangersin pelipaidassa.

”Olen todella otettu Läpimurto -palkinnosta ja siihen kuuluvasta Urheiluopistosäätiön stipendistä. Tämän palkinnon voittajien lista on vakuuttava ja ylpeänä olen mukana tässä hienossa joukossa”, iloitsi Kakko lähettämissään terveisissä.

Urheiluopistosäätiö onnittelee Kaapo Kakkoa ja toivottaa roppakaupalla tsemppiä loppukauden peleihin!

Kuva Oleg Oksanen

Luitko jo nämä?