FC Reipas kehittää toimintaansa tukikohtanaan Pajulahti

FC Reipas on lahtelainen juniorijalkapalloseura, jolla on toimintaa kaikissa tyttöjen ja poikien ikäluokissa. ”Seuraamme ovat ihan kaikki ovat tervetulleita harrastamaan jalkapalloa. Otamme ilolla mukaan kaikki halukkaat ja pyrimme tarjoamaan kaikille lapsille ja nuorille oman tasoista harrastamista – lahjakkaimmille myös polun jalkapallon huipulle”, kertoo FC Reippaan toiminnanjohtaja Jarkko Koskinen.

Pelaajien lisäksi myös heidän vanhempansa ovat Koskisen mukaan tervetulleita mukaan seuran toimintaan: ”Myös vanhemmat ovat meille ehdottoman tärkeitä – kaikille löytyy varmasti tekemistä! Vanhempien tuki ja osaaminen ovat meille ehdoton voimavara ja he ovat iso osa seuraamme. On hienoa, että isät ja äidit ovat mukana lasten harrastamisessa.”

FC Reippaassa lisenssipelaajien määrä on kasvanut tasaisesti. ”Lisenssipelaajia meillä on hieman yli 1000 – pääsimme ensi kertaa tämän rajapyykin yli vuonna 2019. Harrastajien määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosien aikana ja uskon että se tulee kasvamaan myös seuraavina vuosina. Uskon ja toivon että syynä tähän on kaikin puolin laadukas toimintamme. Toinen merkittävä asia on panostuksemme tyttöjalkapalloon, teimme muutamia vuosia sitten päätöksen kehittää tyttöjen harrastusmahdollisuuksia ja tänä päivänä meillä on päätoiminen henkilö vastaamassa pelkästään tyttöjen toiminnasta ja paljon hyviä valmentajia ja muita toimijoita tyttöfutiksen parissa”, toteaa Koskinen.

Laadukas toiminta vaatii jatkuvaa kehitystä

Jotta toiminnan laatu pysyy korkeana, täytyy toimintatapoja Koskisen mukaan kehittää jatkuvasti: ”Meidän on pakko pysyä aallonharjalla ja kehityksessä mukana ja tarjota ajantasaista koulutusta niin päätoimisille työntekijöillemme kuin vapaaehtoisille.”

Tällä hetkellä yksi ajankohtaisimmista kehitystoimenpiteitä on seuran valmennuslinjan päivitys. ”Viime vuoden lopulla esittelimme ja koulutimme seuran valmentajat uudistetun valmennuslinjan pariin ja kävimme läpi mitä tapahtuu, miksi ja millaisia tavoitteita päivityksellä on. Tällä hetkellä valmennuslinjaa jalkautetaan eteenpäin seuran sisällä ja tuemme ja autamme valmentajia jatkuvasti uuden linjan käyttöönotossa, samalla seuraamme tarkasti että muutokset todella myös tulevat käyttöön. Valmennuslinjan päivitys on kuitenkin jatkuva prosessi joka ei koskaan tule valmiiksi – keräämme jatkuvasti palautetta ja kokemuksia ja muutoksia linjaan ollaan valmiita tekemään kun siihen nähdään tarvetta”, kertoo Koskinen.

Pajulahti toimii tärkeänä tukikohtana

FC Reippaalle myönnettiin Urheiluopistosäätiön toimesta 4000 euron apuraha seuran toiminnan kehittämiseen ja valmennuslinjan jalkauttamiseen Liikuntakeskus Pajulahden tiloja hyödyntäen. Pajulahti onkin toiminut pitkään tärkeänä paikkana seuran valmentajien kouluttautumiselle. Uuden valmennuslinjan jalkauttamisen lisäksi Pajulahti toimii tukikohtana myös muissa seuran tapahtumissa. 

”Pajulahti on meille tärkeä paikka ja siellä on meille mahtavat olosuhteet. Yksi tärkeimmistä tapahtumistamme on seuraleirimme Pajulahdessa, johon osallistuvat kaikki 7-15-vuotiaiden joukkueet tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Tänä vuonna leiri toteutuu poikkeusjärjestelyin, mutta perinteikäs leiri on meille erittäin hieno ja tärkeä tapahtuma seurahengen kannalta. Seuraleirin lisäksi Pajulahdessa järjestetään FC Reippaan isännöimiä turnauksia, yhtenä uutena sellaisena Tyttö Soccer, joka järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa – mukana oli lähes 50 joukkuetta”, iloitsee Koskinen.

Luitko jo nämä?