Apurahapäätökset vuodelle 2022

Ensi vuonna 70 vuotta täyttävä Urheiluopistosäätiö tukee urheilijoita, seuroja ja liittoja sekä tutkimustyötä ennätyksellisellä 500 000 euron budjetilla vuonna 2022. Säätiön hallitus on nyt tehnyt päätökset hakemusten perusteella jaettavista apurahoista, joiden kokonaispotti on 287 500 euroa.

Urheilutoiminnan apurahat jakautuivat jälleen liittojen, seurojen ja yksilöurheilijoiden kesken. Liitoille ja seuroille apurahoja myönnettiin yhteensä 200 000 euroa sekä yksittäisille urheilijoille 50 000 euroa.

Yksittäisten urheilijoiden osalta lajikirjo oli jälleen laaja – tuen saaneita urheilijoita on muun muassa yleisurheilun, suunnistuksen, talvilajien, palloilulajien ja kamppailu-urheilun parissa. Monessa hakemuksessa nousi esiin halukkuus hyödyntää Pajulahden alppimajoja osana harjoittelua.

Seurojen ja liittojen osalta apurahat jakautuivat niin, että seuroille myönnettiin tukea 55 500 euroa ja liitoille 144 500 euroa. Myös seurojen ja liittojen apurahoissa lajikirjo on värikäs – joukosta löytyy perinteisempien lajien lisäksi esimerkiksi autourheilun, e-urheilun, breakdancen sekä buhurtin seuroja ja liittoja.

Niin yksilöurheilijoiden kuin seurojen ja liittojenkin osalta erityisliikuntaa sekä vammaisurheilu olivat jälleen vahvasti edustettuina ja huomioituina apurahapäätöksissä.

Urheilutoiminnan apurahojen lisäksi säätiö jatkaa myös liikuntatieteellisen tutkimustyön tukemista. Vuonna 2022 seitsemän hakijaa tulee saamaan Urheiluopistosäätiöltä apurahan tutkimustyöhönsä. Yhteensä tutkimusapurahojen potti ensi vuodelle on 37 500 euroa.

Apurahojen lisäksi säätiö tukee myös muutamia erillishankkeita.

Kaikki vuodeksi 2022 hakemuksen perusteella apurahan saaneet löytyvät säätiön verkkosivuilta.

Luitko jo nämä?