Urheiluopistosäätiö mukana Urhea-kampuksessa

Helsingissä on reilun kuukauden ollut rakenteilla kansainvälisen tason huippu-urheilun keskus, Urhea-kampus.

Urhea-halli Oy:n toimitusjohtaja Simo Tarvonen esittelemässä hallihanketta

Kampus nousee Mäkelänrinteen urheilulukion ja uintikeskuksen alueelle, ja se tulee tarjoamaan urheilijoille tiloja urheiluun, opiskeluun, asumiseen, ruokailuun ja terveydenhoitoon. Kampuksen sydämenä on uusi Urhea-halli, jonka suunnitelmia esiteltiin urheiluväelle lokakuun alkajaisiksi. Säätiö on yksi halliyhtiön perustajaosakkaista.

”Urheiluopistosäätiöllä on lähes 60 vuoden historia Helsingin liikuntapaikkojen kehittämisessä. Säätiö toteutti omin voimin vuonna 1962 valmistuneen Helsingin urheilutalon, jonka osakekanta on sittemmin siirtynyt lähes kokonaan Helsingin kaupunkikonsernin haltuun. Säätiö oli keskeisesti mukana Mäkelänrinteen uintikeskuksen toteuttamisessa. Halli valmistui vuonna 1999. Säätiö on edelleen halliyhtiön vähemmistöosakas. Urhea-halli on siis kolmas panostuksemme Helsingin liikuntapaikoihin”, toteaa säätiön toimitusjohtaja Jukka Hako.

Urhea-Kampuksen rakentamisessa on kolme hanketta: Mäkelänrinteen lukion peruskorjaus ja laajennus sekä Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön, Hoasin asuinkerrostalon ja urheilun monitoimihallin, Urhea-hallin, rakentaminen.

Urhea-halli käsittää kaikkiaan yli 14 000 m2 urheilutiloja. Halliin tulee suorituspaikat yleisurheilulle, koripallolle, miesten ja naisten telinevoimistelulle, rytmiselle voimistelulle sekä painille ja judolle. Lisäksi halliin rakentuu yli 900 m2 yleis- ja voimaharjoittelualue, peilisaleja, fysioterapia- ja palautumiskeskus, lääkäri- ja testausasema sekä toimisto- ja kokoustiloja.

Olympiakomitean kaavailujen mukaan kampushanke avaa myös näkymän valtakunnallisen olympiavalmennuskeskuksen rakentumisesta Helsinkiin. Kokonaisuus valmistuu tämän hetkisen arvion mukaan kesällä 2021 niin, että Mäkelänrinteen lukion käyttöönotto tapahtuu vuoden 2021 alussa, urheiluhallin kesän 2021 alussa ja asuinkerrostalon elokuussa 2021.

Urhea-hallin omistajana on Urhea-halli Oy. Osakeyhtiön pääomistajina ovat Urhea-säätiö ja Helsingin kaupunki. Urheiluopistosäätiön ohella pienosakkaina ovat Kisakalliosäätiö, Suomen Voimisteluliitto, Suomen Urheiluliitto ja Koripallosäätiö.