Para-alppihiihdon hallitseva olympiavoittaja Santeri Kiiveri ja taekwondon olympia ranking -kilpailuissa mitalisijoja saavuttanut Ruqia Rahmani osaksi Pajulahti-teamia

Urheiluopistosäätiön apurahaurheilijoista koostuva Pajulahti-team saa vahvistusta taekwondon ja para-alppihiihdon lajien edustajista. Pajulahti-team on nyt kokoonpanoltaan yhdenvertaisempi kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää

Video: Puolustusvoimien urheilukoulussa valmennetaan varusmiehiä sotilaallisesti ja urheilullisesti

Urheilukoulussa asepalveluksensa suorittavat suomalaisten nuorten urheilijoiden kovin kärki. Katso video, jossa haastattelimme urheilukoulun valmennuspäällikköä Jari Karinkantaa sekä kahta varusmiestä heidän kokemuksistaan Puolustusvoimien urheilukoulusta toukokuussa 2023.

Lue lisää

Para-alppihiihtäjä Nette Kiviranta löysi urheilu-unelmansa uudestaan

Entinen alppihiihtäjä Nette Kiviranta joutui vuonna 2018 auto-onnettomuuteen, jonka seurauksena hänen alaraajansa halvaantuivat. Lähellä oli, että hän ei palaisi enää ollenkaan laskemaan, mutta toisin kävi. Nyt hän on tuore para-alppihiihdon MM-hopeamitalisti ja tavoittelee kirkkaimpia mitaleita seuraavissa paralympialaisissa.

Lue lisää

Parapingispelaaja Aino Tapola tähtää päävastuksena peittoamiseen ensi syksyn EM-kilpailuissa

Aino Tapola on ensimmäinen suomalainen naispöytätennispelaaja, joka on edustanut maataan paralympialaisissa. Viimeistään vuoden 2022 MM-kilpailuissa Espanjan Granadassa Tapola osoitti kuuluvansa lajinsa kärkipelaajiin selvittämällä tiensä loppukilpailuun asti. Finaalissa kullan vei kuitenkin Tapolaa yli 20 vuotta vanhempi, kokenut puolalainen Dorota Buclaw.

Lue lisää
Aino Tapola

Moniottelija Saga Vannisen tavoitteena on aikuisten arvokilpailumitali

Urheiluopistosäätiön Pajulahti-teamin jäsen, Tampereen Pyrintöä edustava moniottelija Saga Vanninen on niittänyt nuorena urheilijana jo suurta arvokisamenestystä. Viimeistään suuren yleisön tietoisuuteen hän tuli oteltuaan kultaa alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuissa Tallinnassa vuonna 2021.

Lue lisää

Muut tarinat