Urheiluopistosäätiön uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Riikka Juntunen

Riikka Juntunen siirtyy Urheiluopistosäätiöön Paralympiakomitean pääsihteerin paikalta toukokuun alussa. Urheiluopistosäätiön nykyinen toimitusjohtaja Jukka Hako jää eläkkeelle kuluvan vuoden aikana, ja Juntunen jatkaa säätiön luotsaamista eteenpäin. Juntusella on 15 vuoden kokemus urheilujärjestöjen johtamisesta. 

Lue lisää

Nuori sulkapalloilijalupaus Nella Nyqvist tähtää maailman huipulle

Vasta 17-vuotias Nella Nyqvist on hallitseva naisten sulkapallon Suomen mestari ja saavuttanut ikäluokassaan mitalisijoja myös EM-kilpailuissa. Urheiluopistosäätiö myönsi Nellalle urheiluapurahan vuodelle 2024, jonka hän aikoo käyttää valmennuksen ja harjoittelun tukemiseen, kohti suurinta tavoitettaan eli maailman kovinta kärkeä aikuisten arvokilpailuissa.

Lue lisää

Urheiluopistosäätiö myönsi yli 300 000 eurolla apurahoja urheiluun ja liikuntakasvatustyöhön

Urheiluopistosäätiö jakaa vuosittain apurahoja yksilöurheilijoille, urheiluseuroille ja -liitoille sekä urheiluun liittyvän tutkimuksen tukemiseen. Tänä vuonna apurahoja jaettiin ennätysmäärä.

Lue lisää

Moukarinheittäjä Silja Kosonen niittää kovaa menestystä aikuisten arvokilpailuissa

Moukarinheittäjä Silja Kosonen on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut jo paljon. Hän mm. sijoittui viidenneksi viime kesän yleisurheilun MM-kilpailussa ja oli tänä syksynä ehdolla Euroopan yleisurheiluliiton vuoden parhaaksi urheilijaksi. Katso video, jossa haastattelimme Siljaa hänen harjoitteluympäristössään Raisiossa.

Lue lisää

Urheiluopistosäätiö hakee uutta toimitusjohtajaa

Urheiluopistosäätiö on perustettu vuonna 1952. Säätiö tukee urheilu- ja liikuntakasvatusta Suomessa toimimalla laitossäätiönä ja myöntämällä apurahoja. Säätiö omistaa Lahden Nastolassa Liikuntakeskus Pajulahden. Urheiluopistosäätiön toiminta perustuu omien sijoitusten tuottoihin.

Lue lisää