Matkalla judon maailman huipulle

Judoka Eetu Ihanamäki treenaa määrätietoisesti kohti judon kansainvälistä kärkeä. Itsensä haastamisesta ja kamppailusta syttyvä Eetu sai Urheiluopistosäätiöltä jo toisen kerran apurahan, joka osaltaan auttaa häntä keskittymään päätoimisesti harjoitteluun.

Lue lisää

Verovähennysoikeus vahvistaisi liikunnan ja urheilun yksityistä rahoitusta

Urheiluopistosäätiö on yhdessä neljän muun säätiön kanssa julkaissut kannanoton sen puolesta, että lahjoittamisen verovähennysoikeus laajennettaisiin liikuntaan ja urheiluun.

Lue lisää

Tutkimuskohteena valmentajakoulutuksen vaikuttavuus

Kansainvälisesti urheiluvalmentajakoulutusta on osittain kritisoitu vaikuttavuuden puutteesta. Simo Siltanen pyrkii väitöskirjatutkimuksessaan selvittämään, saavutetaanko Suomessa valmentajia kouluttamalla todellisia muutoksia valmentajan toimintaan arjen työtilanteissa.

Lue lisää

Urheiluopistosäätiön uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Riikka Juntunen

Riikka Juntunen siirtyy Urheiluopistosäätiöön Paralympiakomitean pääsihteerin paikalta toukokuun alussa. Urheiluopistosäätiön nykyinen toimitusjohtaja Jukka Hako jää eläkkeelle kuluvan vuoden aikana, ja Juntunen jatkaa säätiön luotsaamista eteenpäin. Juntusella on 15 vuoden kokemus urheilujärjestöjen johtamisesta. 

Lue lisää

Nuori sulkapalloilijalupaus Nella Nyqvist tähtää maailman huipulle

Vasta 17-vuotias Nella Nyqvist on hallitseva naisten sulkapallon Suomen mestari ja saavuttanut ikäluokassaan mitalisijoja myös EM-kilpailuissa. Urheiluopistosäätiö myönsi Nellalle urheiluapurahan vuodelle 2024, jonka hän aikoo käyttää valmennuksen ja harjoittelun tukemiseen, kohti suurinta tavoitettaan eli maailman kovinta kärkeä aikuisten arvokilpailuissa.

Lue lisää