Suomen pituushyppytoivojen tähtäimessä Tokion olympialaiset

15.09.2018

Suomalaisen pituushypyn tulevaisuus näyttää lupaavalta. Urheiluopistosäätiö on kantanut oman kortensa kekoon suomalaisen pituushypyn kehittämiseksi myöntämällä tukea useille lahjakkaille pituushyppääjälle viime vuosina.  

Vuonna 2018 tukea myönnettiin kolmelle pituushyppääjälle: Kristian Bäckille, Arttu Pajulahdelle ja Kristian Pullille. Suomen Urheiluliiton pituushypyn ja kolmiloikan lajivalmentaja Suren Ghazaryan on kiitollinen kaikesta tuesta, jonka avulla urheilijat voivat parantaa suoritustaan.

“Urheilijat tarvitsevat Urheiluopistosäätiön kaltaisia tukijoita voidakseen osallistua harjoitusleireille sekä pitääkseen fyysisestä terveydestään huolta esimerkiksi fysioterapian, hieronnan ja muiden palautumiseen liittyvien toimenpiteiden avulla. Kaikki tuki otetaan vastaan kiitollisena”, Ghazaryan selventää.

 

Tokion olympialaiset siintävät silmissä

Ghazaryan katsoo toiveikkaana tulevaisuuteen, Suomalainen pituushyppy on tällä hetkellä erinomaisessa nosteessa. 

“Suomalaisen pituushypyn tulevaisuus näyttää valoisalta! Meillä on hyvä maajoukkue ja lahjakkaita uuden sukupolven hyppääjiä, joilla on erittäin hyvät mahdollisuudet menestyä lähitulevaisuudessa.” 

Tulevaisuuteen ei ainoastaan suhtauduta toiveikkaasti, vaan menestyksen metsästämiseen on tehty konkreettinen suunnitelma. Ensin otetaan oppia analysoimalla Berliinin EM-kisojen tuloksia ja tapahtumia, sitten katseet suunnataan kohti Tokion vuoden 2020 olympialaisia.

“Luulen, että jokainen huippu-urheilija haaveilee olympiamenestyksestä. Meidän tavoitteemme on pärjätä vuoden 2020 Tokion olympialaisissa, mutta sinne on vielä pitkä matka. Berliinin EM-kisoissa pääsimme testaamaan suomalaisten pituushyppääjien valmistautumista sekä analysoimaan kehitystarpeita”, pituushypyn ja kolmiloikan lajivalmentaja kertoo.

 

Kutsumusammattina nuorten valmentaminen

Ghazaryan on aina kokenut suurta kutsumusta nuorten urheilijoiden valmentamiseen ja tukemiseen. Armenialainen Ghazaryan on koulutukseltaan yleisurheiluvalmentaja ja liikunnanopettaja. Lähes 40-vuotisen valmentajauransa aikana hän on työskennellyt erilaisissa valmennustehtävissä Armeniassa sekä kansallisen yleisurheiluliiton valmentajana Bahrainissa, Etelä-Koreassa ja Iranissa. Ennen Urheiluliittoon siirtymistä Ghazaryan teki valmennustöitä Kuortaneen Urheiluopiston valmennuskeskuksessa.

“Parasta on, kun voin auttaa, opettaa ja tukea nuoria urheilijoita kehittymään fyysisesti, henkisesti ja älyllisesti. Olen melko varma, että nuo kyvyt ja taidot kannustavat heitä tavoitteiden saavuttamisessa niin urheilussa kuin muillakin elämän osa-alueilla. Minulle suurinta iloa tuottaa se, kun voin auttaa nuoria olemaan onnellisia elämässään ja pääsen seuraamaan tätä onnea”, Ghazaryan päättää.

 

15.02.2019Maastohiihtäjä Rebecca Immosen kilpailuhenkisyys ajaa eniten häntä eteenpäin
05.02.2019Titta Kontron tutkimus antaa ainutlaatuista tietoa entisten huippu-urheilijoiden elintavoista
28.01.2019Topi Raitanen matkalla kohti huippua
21.01.2019Vuoden 2020 olympialaiset ovat ehdoton tavoitteeni
18.01.2019Titta Keinänen vei voiton Läpimurto-palkintoluokassa
10.01.2019E-urheilijoille tukea matkalla kohti huippua
14.12.2018Urheiluopistosäätiöltä tukea urheilutoiminnalle
08.12.2018Urheiluopistosäätiö mukana Urheilugaalan Läpimurto-palkinnossa
21.11.2018Kilpakävelijälupaus ei pelkää kipua - Lue Aleksi Ojalan urheilijatarina
08.11.2018Unelmista ei pidä luopua vaikeinakaan aikoina - Taneli Tenhusen urheilijatarina

Siirry arkistoon »